Noutati @ Angajatori de TOP

Cât de bine ți se potrivește poziția dorită? - Analiza unui anunț de job entry-level



Atunci cand esti la inceputul carierei, poti fi tentat sa aplici la cat mai multe joburi pentru a te asigura ca vei obtine cel putin cateva raspunsuri. Cu toate acestea, ar trebui sa eviti sa aplici la un job fara a verifica cateva aspecte in prealabil. Este important sa te asiguri ca pozitia respectiva este potrivita pentru tine si, de asemenea, sa verifici daca compania ofera o cultura organizationala sanatoasa si un mediu de lucru placut.

Asadar, hai sa aflam cum poti analiza un anunt de job entry-level pentru a-ti da seama daca vrei cu adevarat sa aplici. Iar odata ce ai acumulat cunostintele necesare, pune-le in practica pe cele mai tari programe pentru studenti si absolventi recomandate de Internship&Trainee Marathon.


Titlul jobului
 

Aceeasi pozitie, cu aceleasi responsabilitati, poate avea nume diferite de la companie la companie. Asadar, concentreaza-ti atentia asupra domeniului de activitate si a responsabilitatilor listate in descrierea jobului pentru a vedea daca rolul ti se potriveste cu adevarat.


Responsabilitati si descrierea jobului
 

Asa cum am mentionat anterior, este esential sa analizezi cu atentie lista de responsabilitati si descrierea rolului pentru a-ti da seama daca acesta este potrivit pentru tine sau nu. Tine minte ca acestea vor fi sarcinile tale zilnice, asa ca vrei sa alegi un job in care iti va placea ceea ce ai de facut.


Abilitatile necesare


Aceasta sectiune iti va indica ce tip de persoana cauta compania respectiva si daca te incadrezi in aceasta tipologie. Este important sa-ti amintesti ca, desi lista este marcata ca obligatorie, ea descrie un candidat ideal care poate ca nici nu exista sau nu va aplica pentru job. Asadar, daca detii o mare parte din calificarile si abilitatile listate, te sfatuim sa aplici.

De exemplu, daca pozitia cere un an de experienta, dar tu ai lucrat doar 6 luni in care ai acumulat suficiente informatii, nu ar fi o idee rea sa aplici. Dar daca jobul cere fluenta in vorbirea limbii engleze, iar tu ai doar un nivel de baza, probabil ca aplicarea ta nu va avea foarte mult succes.

De asemenea, in aceasta sectiune vei vrea sa analizezi daca cerintele lor sunt prea mari pentru o pozitie entry-level. Aceasta situatie poate fi un semnal de alarma si poate arata ca exista asteptari nerealiste de la angajati.


Descrierea companiei
 

Daca ai decis ca rolul este potrivit pentru tine, urmatorul pas este sa afli daca compania este, de asemenea, potrivita. Cu siguranta vrei sa lucrezi intr-un mediu placut, intr-o companie care impartaseste aceleasi valori cu tine si care isi respecta angajatii. Asadar, citeste cu atentie descrierea oferita in anunt.

Urmareste daca vorbesc despre un echilibru intre viata personala si cea profesionala si beneficiile oferite angajatilor, daca promoveaza un mediu inclusiv si chiar limbajul pe care il folosesc: este un limbaj rece sau prietenos?

Daca ai verificat toate aceste aspecte si te-ai hotarat ca pozitia este potrivita pentru tine, poti face o ultima cautare online despre companie: poti verifica paginile lor de social media, stirile sau daca au primit vreun premiu, precum "Best Internship Programs" oferit de Hipo.ro, pentru a afla care este perceptia despre a lucra in cadrul companiei.


Acum ca esti pregatit, exerseaza-ti noile abilitati dobandite in materie de analiza a joburilor pe aceste super oportunitati entry-level pentru studenti si absolventi!
 


LinkedIn